Quote 5893 ‘Even’ een horecabedrijf beginnen, faux pas … ©

Maandag 26 september 2022 Privé van Evert Santegoed in De Telegraaf. Citaat: Het was zijn grote droom, een grote keten koffieshops door het hele land. Sinds 2014 opende Gordon drie filialen van Blushing maar sinds zondag toen ook de vestiging in Blaricum sloot, zijn twee van de drie alweer dicht. […] Meer collega’s – Lee Towers, René Froger – verslikten zich in een ambitieus horeca-avontuur omdat zij hadden onderschat hoeveel aandacht, kennis en ervaring het runnen van zo’n zaak vergt. Einde citaat. Weten hoe je een microfoon vast moet houden is iets heel anders dan weten hoe je succesvol een horecabedrijf moet leiden. Natuurlijk moet je dat per definitie overlaten aan vakmensen die hun sporen in de horeca hebben verdiend en niet aan bevriende relaties. Het promotioneel inzetten van je bekende hoofd als horeca-eigenaar werkt maar even. Daarna moeten vakmensen ervoor zorgen dat je horecabedrijf óók interessant blijft voor bezoekers als bekend wordt dat de eigenaar er maar incidenteel is …

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.